Plátky z vepřové kýty se švestkami
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 50 g Strouhanka
- 100 g Švestky sušené
- 70 g Sádlo vepřové škvařené
- 150 ml Vývar zeleninový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 44 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 223.8 mg
- Draslík 827.4 mg
- Vláknina 5200.1 mg
- Vitamín A 5200.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, sušené švestky vypeckujeme.
-
2
Do plátků vklepeme strouhanku, obalíme ve vajíčku a po obou stranách osmažíme na sádle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici a rajčatový protlak. Směs zalijeme vývarem, přidáme švestky, odložené maso a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.