Plátky z vepřové kýty se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Švestky sušené
  • 70 g Sádlo vepřové škvařené
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 223.8 mg
  • Draslík 827.4 mg
  • Vláknina 5200.1 mg
  • Vitamín A 5200.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, sušené švestky vypeckujeme.

  • 2

    Do plátků vklepeme strouhanku, obalíme ve vajíčku a po obou stranách osmažíme na sádle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici a rajčatový protlak. Směs zalijeme vývarem, přidáme švestky, odložené maso a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu