Vepřová polévka čínská
Suroviny
- 60 g Shiitake houby
- 125 g Vepřová kýta
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 60 g Bambusové výhonky konzervované
- 20 g Solamyl
- 80 g Cibulka jarní
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 600 ml Vývar zeleninový
- 15 ml Víno rýžové čínské
- 15 ml Omáčka sojová světlá
- 25 ml Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1455 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 23.6 mg
- Draslík 422.7 mg
- Vláknina 7542.5 mg
- Vitamín A 7542.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, vepřové maso na kostičky, tofu také na kostičky, bambusové výhonky scedíme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme houby, maso, tofu, bambusové výhonky a vaříme asi 5 minut. Přilijeme víno, ocet, sójovou omáčku a znovu povaříme 5 minut. Přimícháme cibulku, zahustíme solamylem, provaříme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.