Vepřová polévka čínská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Shiitake houby
  • 125 g Vepřová kýta
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 60 g Bambusové výhonky konzervované
  • 20 g Solamyl
  • 80 g Cibulka jarní
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 15 ml Víno rýžové čínské
  • 15 ml Omáčka sojová světlá
  • 25 ml Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1455 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 422.7 mg
  • Vláknina 7542.5 mg
  • Vitamín A 7542.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, vepřové maso na kostičky, tofu také na kostičky, bambusové výhonky scedíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vývar, přidáme houby, maso, tofu, bambusové výhonky a vaříme asi 5 minut. Přilijeme víno, ocet, sójovou omáčku a znovu povaříme 5 minut. Přimícháme cibulku, zahustíme solamylem, provaříme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.

Komentáře k receptu