Podžárka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 937 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 92.3 mg
- Draslík 749.6 mg
- Vláknina 8350 mg
- Vitamín A 8350 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libovou vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky, naklepeme ji, a pak nakrájíme na nudličky. Dále nadrobno nakrájíme cibuli a na hranolky oloupaná sladká jablka a nasucho opražíme hladkou mouku.
-
2
Nudličky masa v kastrole na sádle prudce opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté zaprášíme opraženou moukou, vložíme jablečné hranolky, zalijeme horkým osoleným zeleninovým vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka asi 30 minut. Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Podžárku podáváme s dušenou rýží.