Podžárka s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 540 g Vepřová kýta
  • 300 g Jablka
  • 400 g Rýže dušená
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.01 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 92.3 mg
  • Draslík 749.6 mg
  • Vláknina 8350 mg
  • Vitamín A 8350 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libovou vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky, naklepeme ji, a pak nakrájíme na nudličky. Dále nadrobno nakrájíme cibuli a na hranolky oloupaná sladká jablka a nasucho opražíme hladkou mouku.

  • 2

    Nudličky masa v kastrole na sádle prudce opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté zaprášíme opraženou moukou, vložíme jablečné hranolky, zalijeme horkým osoleným zeleninovým vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka asi 30 minut. Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Podžárku podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu