Vepřové kousky na sušeném ovoci
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 50 g Švestky sušené
- 250 ml Džus jablečný
- 125 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Ocet jablečný
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Meruňky sušené
- 2 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 37 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 1548 mg
- Vláknina 15963.7 mg
- Vitamín A 15963.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostky, vypeckujeme sušené švestky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a nadrtíme šalvěj a tymián.
-
2
Do mixeru nalijeme jablečný džus, přidáme lžičku octa, 6 sušených švestek a společně dohladka rozmixujeme.
-
3
V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme vepřové maso s cibulí, tymiánem a šalvějí. Když je maso opečené dohněda, přidáme umixovanou směs a přiklopené spolu dusíme na mírném ohni 15 minut. Potom přimícháme sušené meruňky a zbylé sušené švestky, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.
-
4
Mezitím oloupeme a na nudličky nakrájíme mandle, které nasucho opražíme.
-
5
Porce masa na ovoci rozdělíme na talíře a servírujeme posypané opraženými mandlemi.