Masové závitky s bezlepkovým párkem a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Párky bezlepkové
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.67 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 449 mg
  • Draslík 666.3 mg
  • Vláknina 953.2 mg
  • Vitamín A 953.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme, vepřové maso nameleme. Namleté maso smícháme s nasekanou cibulí, utřeným česnekem a nasekanou petrželkou. Masovou směs zahustíme bezlepkovou moukou a důkladně promícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je rozpůlíme. Bezlepkové párky nakrájíme na kratší plátky. Z masové směsi tvoříme placičky, do kterých zabalíme vždy 2 půlky vejce s plátkem párku uprostřed. Naplněné placičky důkladně uzavřeme a smažíme obalené v bezlepkové mouce.

Komentáře k receptu