Zbojnický masový špíz na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása Dunajská
  • 400 g Játra vepřová
  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 g Vepřová kýta
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 385 mg
  • Draslík 748.1 mg
  • Vláknina 1777.2 mg
  • Vitamín A 1777.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Vepřovou kýtu a játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Kousky masa a jater, plátky slaniny a klobásy a kolečka cibule střídavě napichujeme na grilovací jehly a pak je opepříme a posypeme mletou paprikou.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a masové špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu opékání do pánve přilijeme pivo. Když je maso měkké, jehly vyjmeme a osolíme. Výpek zaprášíme moukou, přidáme worcesterovou omáčku, promícháme a krátce provaříme. Šťávu ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí a pak jí přelijeme masové špízy na servírovacích talířích.

Komentáře k receptu