Zbojnický masový špíz na pivě
Suroviny
- 150 g Klobása Dunajská
- 400 g Játra vepřová
- 100 g Slanina vepřová
- 400 g Vepřová kýta
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 50 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 385 mg
- Draslík 748.1 mg
- Vláknina 1777.2 mg
- Vitamín A 1777.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Vepřovou kýtu a játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
3
Kousky masa a jater, plátky slaniny a klobásy a kolečka cibule střídavě napichujeme na grilovací jehly a pak je opepříme a posypeme mletou paprikou.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a masové špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu opékání do pánve přilijeme pivo. Když je maso měkké, jehly vyjmeme a osolíme. Výpek zaprášíme moukou, přidáme worcesterovou omáčku, promícháme a krátce provaříme. Šťávu ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí a pak jí přelijeme masové špízy na servírovacích talířích.