Řízek zapečený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.7 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 540.3 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo a řízky v něm z obou stran prudce opečeme. Maso přendáme z pánve do vymazané zapékací mísy, posypeme nakrájenou cibulí a rozložíme na něj plátky sýru. Do mísy přilijeme pivo a řízky zapečeme v předehřáté troubě. Když má sýr zlatavou barvu a začíná se roztékat, rozložíme maso na servírovací talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu