Masová směs na omeletách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1009 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 442.5 mg
- Draslík 571.6 mg
- Vláknina 2976.7 mg
- Vitamín A 2976.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z kančí kýty, vepřové kýty a hovězí kýty nakrájíme na větší nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova, přidáme hovězí i kančí maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, podusíme v ní. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do měkka. Po půl hodině přidáme vepřové maso, česnek, hořčici, v průběhu dušení podléváme vývarem (po troškách), směs musí zůstat hustší.
-
2
V misce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme, v pánvi na másle usmažíme vaječné omelety. Rozdělíme na talíře, potřeme kečupem, na omelety rovnoměrně naneseme masovou směs, posypeme petrželkou.