Masová směs na omeletách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kančí kýta
  • 300 g Vepřová kýta
  • 300 g Hovězí kýta
  • 300 g Cibule
  • 100 g Olej rostlinný
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Hořčice
  • 120 g Kečup
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 9 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1009 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 442.5 mg
  • Draslík 571.6 mg
  • Vláknina 2976.7 mg
  • Vitamín A 2976.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z kančí kýty, vepřové kýty a hovězí kýty nakrájíme na větší nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova, přidáme hovězí i kančí maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, podusíme v ní. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do měkka. Po půl hodině přidáme vepřové maso, česnek, hořčici, v průběhu dušení podléváme vývarem (po troškách), směs musí zůstat hustší.

  • 2

    V misce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme, v pánvi na másle usmažíme vaječné omelety. Rozdělíme na talíře, potřeme kečupem, na omelety rovnoměrně naneseme masovou směs, posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu