Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 452.2 mg
- Vláknina 2862.3 mg
- Vitamín A 2862.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme.
-
2
Vepřové maso naporcujeme na 8 menších řízků, omyjeme je a osušíme, lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, řízečky na něm prudce z obou stran osmahneme, vyjmeme je z pánve a přikryté dáme do tepla.
-
4
Na olej do pánve nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji 3 až 5 minut smažíme. Pak přilijeme víno, přidáme olivy a provensálské koření a bez pokličky 5 minut vaříme.
-
5
Řízečky dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme se zeleninou.