Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 75 g Olivy černé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 452.2 mg
  • Vláknina 2862.3 mg
  • Vitamín A 2862.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme.

  • 2

    Vepřové maso naporcujeme na 8 menších řízků, omyjeme je a osušíme, lehce naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, řízečky na něm prudce z obou stran osmahneme, vyjmeme je z pánve a přikryté dáme do tepla.

  • 4

    Na olej do pánve nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji 3 až 5 minut smažíme. Pak přilijeme víno, přidáme olivy a provensálské koření a bez pokličky 5 minut vaříme.

  • 5

    Řízečky dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu