Jihočeská jehla z vepřové kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 100 g Celer sterilovaný
  • 100 g Houby nakládané
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hřebíček
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 1203.1 mg
  • Vláknina 10206.3 mg
  • Vitamín A 10206.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Maso nakrájíme na kostky, naskládáme do mísy a zasypeme nakrájenou zeleninou. Přisypeme sůl, pepř, hřebíček a bobkový list, zalijeme olejem, promícháme a necháme v chladu několik hodin při občasném zamíchání odležet.

  • 3

    Marinované maso napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

  • 4

    Můžeme opéct na grilu, případně ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Během pečení obracíme a potíráme olejem nebo vypečenou šťávou.

  • 5

    Podáváme se sterilovaným celerem, nakládanými houbami a chlebem.

Komentáře k receptu