Jihočeská jehla z vepřové kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 123 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 125.6 mg
- Draslík 1203.1 mg
- Vláknina 10206.3 mg
- Vitamín A 10206.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Maso nakrájíme na kostky, naskládáme do mísy a zasypeme nakrájenou zeleninou. Přisypeme sůl, pepř, hřebíček a bobkový list, zalijeme olejem, promícháme a necháme v chladu několik hodin při občasném zamíchání odležet.
-
3
Marinované maso napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
-
4
Můžeme opéct na grilu, případně ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Během pečení obracíme a potíráme olejem nebo vypečenou šťávou.
-
5
Podáváme se sterilovaným celerem, nakládanými houbami a chlebem.