Vepřové závitky s vaječnou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová kýta
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Párky bezlepkové
  • 40 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 469.8 mg
  • Draslík 567.7 mg
  • Vláknina 2671 mg
  • Vitamín A 2671 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli zpěníme na pánvi na másle. Ke zpěněné cibuli přisypeme mraženou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme. Potom do této směsi přidáme 4 vejce, a připravíme klasická míchaná vajíčka. Vepřové plátky z kýty naklepeme, ochutíme pepřem a solí a každý kousek masa z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek masa s hořčicí dáme po plátku anglické slaniny a na slaninu rozdělíme připravenou vaječnou směs se zeleninou. Na vaječnou směs na plátcích z kýty dáme na závěr po tenkém bezlepkovém párku. Nakonec takto připravné plátky masa sbalíme do závitků a zajistíme grilovacími špejlemi, nebo párátky a vložíme svinuté závitky do pečicí, tukem vymazané, nebo vylité nádoby, a vepřové závitky ještě poklademe kousky slaniny, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě doměkka za stálého podlévání vodou. Tyto závitky podáváme teplé s různými přílohami.

Komentáře k receptu