Vepřové maso s vinným kamenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 31 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 980.8 mg
- Vláknina 7557 mg
- Vitamín A 7557 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme kýtu na 3 až 4 plátky. Smícháme olej se lžičkou bazalky a oregana a směsí potřeme maso z obou stran. Maso poté dáme do chladničky a necháme 30 minut odležet.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Poté je slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou cibulku, oregano, bazalku a vinný kámen.
-
3
Rozehřejeme si gril a z obou stran ogrilujeme maso. Pokud nám zbyl olej, potíráme maso během grilování. Pečeme cca 15 minut.