Vepřové maso s nudlemi a zeleninou
Suroviny
- 300 g Vepřové maso libové
- 400 g Shiitake houby
- 200 g Fazole mungo
- 160 g Nudle Mie
- 200 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Kari pasta červená
- 1 ks Citrony
- 2 ks Šalotka
- 6 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 23 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 54.2 mg
- Draslík 694 mg
- Vláknina 10472 mg
- Vitamín A 10472 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1899.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové maso osušíme a rozkrájíme na proužky silné asi 1 cm. V misce smícháme sójovou omáčku se zeleninovým vývarem, přidáme ocet, med a červenou kari pastu. Do takto připravené marinády vložíme nakrájené proužky vepřového masa. Marinujeme asi 30 minut.
-
2
Nudle Mi nasypeme do vařicí vody a připravíme podle návodu uvedeného na jejich obalu. Výhonky fazolí mungo nasypeme do síta a přelijeme přes ně vodu z nudlí, když je ještě horká. Fazole zchladíme a počkáme, až okapou. Šalotky zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Houbám shiitake očistíme nožičky a pokrájíme je na tenké plátky.
-
3
Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej, na který vhodíme pokrájené šalotky s houbami, pak obojí z pánve vyndáme a nasypeme do ní vepřové maso. Vložíme k němu opečené houby se šalotkami, fazolové výhonky, marinádu, která nám zbyla a zahříváme asi 5 minut, během nich směs stále mícháme. Na závěr směs dochutíme sójovou omáčkou a šťávou z 1 citronu. Přidáme nudle a vše pečlivě promícháme. Můžeme servírovat.