Čínská vepřová pečeně
Suroviny
- 100 g Cibule
- 1000 g Vepřová kýta
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Zakysaná smetana
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 77 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 238.5 mg
- Draslík 990.3 mg
- Vláknina 1230.4 mg
- Vitamín A 1230.4 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou.
-
2
Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.
-
3
Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy.