Vepřové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1843 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 1744.7 mg
- Vláknina 8480.5 mg
- Vitamín A 8480.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky (5 x 10 x 5 cm) a vložíme do misky. V další misce mícháme kokosové mléko, cukr, světlou sójovou omáčku, šalotku, česnek, kořen koriandru, zázvor, kurkumu a bílý pepř tak dloho, dokud se cukr nerozpustí.
-
2
Bambusové špejle namočíme asi na hodinu do vody, aby se při grilování nespálily.
-
3
Rozděláme oheň v grilu, případně roztopíme elektrickou troubu na program grilování. Při grilování v elektrické troubě potáhneme rošt alobalem.
-
4
Na namočené bambusové špejle napichujeme plátky masa. Grilujeme přibližně 10 minut z každé strany. Při grilování ještě špízy za častého otáčení potíráme zbylou marinádou. Pokud grilujeme v troubě, umístíme potraviny v dostatečné vzdálenosti od zdroje tepla. Podáváme horké nebo teplé.