Vepřové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 110 g Šalotka
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Omáčka sójová
  • 1 ks Zázvor celý
  • 5 ks Koriandr celý
  • 1 ks Pepř bílý
  • 2 ks Omáčka ústřicová
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1843 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 1744.7 mg
  • Vláknina 8480.5 mg
  • Vitamín A 8480.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky (5 x 10 x 5 cm) a vložíme do misky. V další misce mícháme kokosové mléko, cukr, světlou sójovou omáčku, šalotku, česnek, kořen koriandru, zázvor, kurkumu a bílý pepř tak dloho, dokud se cukr nerozpustí.

  • 2

    Bambusové špejle namočíme asi na hodinu do vody, aby se při grilování nespálily.

  • 3

    Rozděláme oheň v grilu, případně roztopíme elektrickou troubu na program grilování. Při grilování v elektrické troubě potáhneme rošt alobalem.

  • 4

    Na namočené bambusové špejle napichujeme plátky masa. Grilujeme přibližně 10 minut z každé strany. Při grilování ještě špízy za častého otáčení potíráme zbylou marinádou. Pokud grilujeme v troubě, umístíme potraviny v dostatečné vzdálenosti od zdroje tepla. Podáváme horké nebo teplé.

Komentáře k receptu