Plněné kotlety na smetaně
Suroviny
- 700 g Vepřové kotlety
- 100 g Šunka uzená
- 250 g Žampiony čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 400 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno bílé
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 51 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 277.5 mg
- Draslík 940.2 mg
- Vláknina 2408.1 mg
- Vitamín A 2408.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, kotlety vcelku vykostíme.
-
2
Kotlety rozkrájíme na silnější plátky, v každé kotletě vyřízneme kapsu. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme silnějšími plátky šunky a polovinou vejce. Okraje kapsy sklepneme, kotlety obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Poté vmícháme žampiony, zalijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka.
-
3
Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme zbylou mouku, zředíme smetanou a za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut.
-
4
Kotlety podáváme přelité omáčkou.