Marinovaná vepřová kolena pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 75 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 20.2 mg
- Vláknina 366.5 mg
- Vitamín A 366.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s hořčicí, s 60 g nerozpuštěného sádla, solí, pepřem a pivem umícháme marinovací pastu. Kolena očistíme, na kosti několikrát nařízneme kůži a kolena potřeme marinovací pastou. Kolena necháme 24 hodin marinovat.
-
2
Marinovaná kolena vložíme na zbytek sádla do pekáče, opečeme prudce na sporáku. Poté podlijeme vodou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.