Hrachová polévka s uzeným masem a celerem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové koleno uzené
  • 500 g Hrách loupaný
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Brambory
  • 3 ks Pórek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 535.9 mg
  • Vláknina 17283 mg
  • Vitamín A 17283 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách dáme do větší mísy s vodou a necháme stát přes noc.

  • 2

    Slijeme vodu, do kastrolu s novou vodou dáme uzené koleno a hrách a asi 1 hodinu vaříme pod pokličkou.

  • 3

    Přidáme 4 nadrobno nakrájené řapíky celeru, stejně nakrájenou cibuli, 3 menší na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájené brambory a vaříme cca 2 hodiny, dokud maso i hrách nezměkne. Během vaření odebíráme pěnu.

  • 4

    Vyjmeme koleno ven, necháme zchladnout, obereme od kosti, zbavíme tuku a kůže a nakrájíme na kostky.

  • 5

    Vrátíme maso do kastrolu, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, sůl, pepř a necháme prohřát.

Komentáře k receptu