Perkelt s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 38 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 435.9 mg
- Vláknina 3807 mg
- Vitamín A 3807 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zlehka na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.
-
2
Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, okořeníme mletou paprikou a zvolna dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou. Omáčku nezahušťujeme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo těstovinami.