Hovězí závitky s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 40 g Vepřový bok uzený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 11.1 mg
  • Draslík 133.1 mg
  • Vláknina 1721.3 mg
  • Vitamín A 1721.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme strouhaným křenem.

  • 2

    Maso stočíme do závitků, které upevníme jehlicemi (nebo ovážeme nití).

  • 3

    Na rozpálené sádlo dáme cibuli, přidáme závitky a osmažíme je ze všech stran. Podlijeme vodou (můžeme použít i víno) a za občasného obracení, přelévání a podlévání je dusíme doměkka.

  • 4

    Hotové závitky vyjmeme, odstraníme jehlice (nebo nit) a výpek odpaříme. Přidáme mouku, promícháme, podlijeme a povaříme. Nakonec omáčku dochutíme a přeléváme přes závitky.

Komentáře k receptu