Hovězí závitky s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 133.1 mg
- Vláknina 1721.3 mg
- Vitamín A 1721.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme strouhaným křenem.
-
2
Maso stočíme do závitků, které upevníme jehlicemi (nebo ovážeme nití).
-
3
Na rozpálené sádlo dáme cibuli, přidáme závitky a osmažíme je ze všech stran. Podlijeme vodou (můžeme použít i víno) a za občasného obracení, přelévání a podlévání je dusíme doměkka.
-
4
Hotové závitky vyjmeme, odstraníme jehlice (nebo nit) a výpek odpaříme. Přidáme mouku, promícháme, podlijeme a povaříme. Nakonec omáčku dochutíme a přeléváme přes závitky.