Sibiřské pelmeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1284 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 99 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 307.1 mg
- Draslík 613.4 mg
- Vláknina 7871.3 mg
- Vitamín A 7871.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, 1 vejce, vlažné vody a soli uhněteme těsto, necháme na 30 minut odpočinout. Pak ho rozválíme do placky silné 1-1,5 mm.
-
2
Mezitím umeleme hovězí a vepřové maso, nakrájíme cibuli, společně zamícháme, osolíme, opepříme, rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku cukru a znovu důkladně promícháme.
-
3
Z těsta vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru 4 cm. Na každé kolečko položíme 1 lžičku masové náplně, těsto přehneme a okraje silně stiskneme obrácenou vidličkou. Pelmeně rozložíme na prkénko a postavíme na 0.5 hodiny do chladu.
-
4
Potom je vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Hotové pelmeně vyplavou na povrch, z vařící vody je vyndaváme drátěnou naběračkou.
-
5
Podáváme je s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.