Sibiřské pelmeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 330 g Mouka polohrubá
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 230 g Vepřový bok
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Zakysaná smetana
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1284 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 307.1 mg
  • Draslík 613.4 mg
  • Vláknina 7871.3 mg
  • Vitamín A 7871.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, 1 vejce, vlažné vody a soli uhněteme těsto, necháme na 30 minut odpočinout. Pak ho rozválíme do placky silné 1-1,5 mm.

  • 2

    Mezitím umeleme hovězí a vepřové maso, nakrájíme cibuli, společně zamícháme, osolíme, opepříme, rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku cukru a znovu důkladně promícháme.

  • 3

    Z těsta vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru 4 cm. Na každé kolečko položíme 1 lžičku masové náplně, těsto přehneme a okraje silně stiskneme obrácenou vidličkou. Pelmeně rozložíme na prkénko a postavíme na 0.5 hodiny do chladu.

  • 4

    Potom je vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Hotové pelmeně vyplavou na povrch, z vařící vody je vyndaváme drátěnou naběračkou.

  • 5

    Podáváme je s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu