Makedonské krůtí čufty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Rýže dušená
  • 300 g Vepřový bok
  • 120 g Olej rostlinný
  • 500 g Krůtí maso mleté
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika zelená
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 2789 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 201.9 mg
  • Draslík 613.3 mg
  • Vláknina 9380.8 mg
  • Vitamín A 9380.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mletým krůtím masem, vejci a moukou, osolíme, opepříme, ze směsi utvoříme na vále 12 válečků, které dlaní mírně zploštíme.

  • 2

    Spařená rajčata oloupeme, překrojíme, vymačkáme z nich šťávu a rozkrájíme. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, chilli papriku nadrobno, okurky na nudličky a oloupanou cibuli na kolečka.

  • 3

    V kastrole rozpálíme olej, čufty prudce opečeme z obou stran, přendáme je do jiné nádoby. Na tuku v kastrole zpěníme cibuli, přidáme papriky, okurky a rajčata, osolíme a za stálého míchání krátce zasmahneme.

  • 4

    Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kečup a ocet, vrátíme opečené masové placičky, přikryjeme pokličkou a 30 minut dusíme v troubě. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, chvilku povaříme.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu