Makedonské krůtí čufty
Suroviny
- 600 g Rýže dušená
- 300 g Vepřový bok
- 120 g Olej rostlinný
- 500 g Krůtí maso mleté
- 300 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika zelená
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 57 g
- Sodík 2789 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 201.9 mg
- Draslík 613.3 mg
- Vláknina 9380.8 mg
- Vitamín A 9380.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mletým krůtím masem, vejci a moukou, osolíme, opepříme, ze směsi utvoříme na vále 12 válečků, které dlaní mírně zploštíme.
-
2
Spařená rajčata oloupeme, překrojíme, vymačkáme z nich šťávu a rozkrájíme. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, chilli papriku nadrobno, okurky na nudličky a oloupanou cibuli na kolečka.
-
3
V kastrole rozpálíme olej, čufty prudce opečeme z obou stran, přendáme je do jiné nádoby. Na tuku v kastrole zpěníme cibuli, přidáme papriky, okurky a rajčata, osolíme a za stálého míchání krátce zasmahneme.
-
4
Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kečup a ocet, vrátíme opečené masové placičky, přikryjeme pokličkou a 30 minut dusíme v troubě. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, chvilku povaříme.
-
5
Podáváme s dušenou rýží.