Bůček na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1871 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 188 g
- Sodík 1405 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 790.8 mg
- Vláknina 8760 mg
- Vitamín A 8760 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu stroužků česneku necháme neoloupaných a rozložíme na dno pekáče. Do vepřového boku uděláme zářezy a vetkneme do nich druhou polovinu česnekových stroužků, které jsme si oloupali. Vepřový bok potřeme olejem a vydatně osolíme, vložíme do pekáče na česnek kůží dolů, zakryjeme alobalem a pečeme pozvolna 3 hodiny na 160 stupňů. Poté ho otočíme, zasypeme nasekanou šalvějí, podlijeme vodou, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 40 minut, dokud není zlatý a křupavý.