Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 987 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 204 g
- Sodík 1095 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 118.9 mg
- Draslík 736.8 mg
- Vláknina 9455 mg
- Vitamín A 9455 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Promícháme kedlubnu s mrkví, cibulí a petrželkou, přidáme trochu změklého másla a touto směsí naplníme kapsu v bůčku. Zašijeme nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě hodinu a půl, občas podléváme vodou.
-
2
Upečený bůček vyjmeme, naporcujeme, doplníme vařenými bramborami a podáváme.