Ježci z Beskyd
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1067 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 106 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 588.6 mg
- Vláknina 4116 mg
- Vitamín A 4116 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vysoký prorostlý (libový) bůček bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Maso rozklepeme, potřeme z každé strany rozetřeným česnekem, osolíme a posypeme kořením Gyros a černým pepřem.
-
2
Na každý plátek naneseme vrstvu kysaného zelí a plátky bůčku stočíme do závitku a upevníme párátky.
-
3
"Ježky" dáme do zapékací mísy a do předehřáté trouby, podlijeme je 1 dl vody.
-
4
Pečeme při 220 °C přibližně 40-50 minut dozlatova. Během pečení "ježky" otáčíme a poléváme výpekem.