Hovězí roláda po moravsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Párky Debrecínské
  • 300 g Vepřový bok
  • 600 g Hovězí kýta
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kari koření
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 3384 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 712.5 mg
  • Vláknina 7165.7 mg
  • Vitamín A 7165.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Rovnoměrně položíme plátky bůčku, plátky kyselé okurky, plátky párků, posypeme kari kořením, saturejkou, posekanou petrželkou a kmínem. Zabalíme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem.

  • 2

    Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.

  • 3

    Upečenou roládu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu