Irský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 172 g
- Sodík 64993 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 75.3 mg
- Draslík 809.9 mg
- Vláknina 11660.5 mg
- Vitamín A 11660.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.
-
2
Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem.
-
3
Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
-
4
Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem.
-
5
Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme.
-
6
Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem.
-
7
Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct.
-
8
Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená.