Irský hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřový bok
  • 600 g Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 172 g
  • Sodík 64993 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 75.3 mg
  • Draslík 809.9 mg
  • Vláknina 11660.5 mg
  • Vitamín A 11660.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.

  • 2

    Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem.

  • 3

    Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.

  • 4

    Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem.

  • 5

    Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme.

  • 6

    Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem.

  • 7

    Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct.

  • 8

    Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená.

Komentáře k receptu