Maslovacká polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 301 g Zakysaná smetana
  • 100 g Klobása uzená
  • 3 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 50.5 mg
  • Draslík 571.1 mg
  • Vláknina 5741 mg
  • Vitamín A 5741 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bůček a cibuli pokrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce a usmažíme. Pak usmažený bůček s cibulí opatrně zalijeme teplou vodou, osolíme a necháme vařit.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a vše přidáme do polévky, kterou budeme vařit přibližně 1 hodinu.

  • 3

    Polévku nakonec zjemníme zakysanou smetanou.

  • 4

    Servírujeme s drobně nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu