Kyselá čorba s vepřovým masem
Suroviny
- 250 g Játra vepřová
- 500 g Vepřový bok
- 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Česnek
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 161 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 279.8 mg
- Draslík 1294.6 mg
- Vláknina 32475.5 mg
- Vitamín A 32475.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové tučnější maso (nejlépe bůček) pokrájíme na kostky, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po 20 minutách vaření přidáme pokrájená vepřová játra, celou očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, nakrájený česnek, bobkový list, pepř a sůl. Vaříme dalších 20 minut.
-
2
Na pánvi si připravíme jíšku: Rozehřejeme olej, přidáme mouku a papriku, krátce orestujeme a přimícháme do polévky. Vaříme dalších 20 minut. Před dovařením vyjmeme zeleninu. Na dochucení čorby vmícháme do vývaru zakysanou smetanu a ocet.
-
4
-
5
-
6