Skopová kýta po périgordsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Vepřový bok
  • 1500 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lanýž
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • 3 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 18.7 mg
  • Draslík 36.8 mg
  • Vláknina 59.8 mg
  • Vitamín A 59.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže nakrájíme na jemné proužky, omytý bůček na kostičky. Prošpikujeme jimi omytou kýtu, vložíme ji do zapékací mísy, potřeme husím sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v horké troubě asi 90 minut.

  • 2

    15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a oflambujeme. Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu nalijeme do omáčníku.

Komentáře k receptu