Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Šunkový salám
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 30 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 169.3 mg
- Draslík 377.4 mg
- Vláknina 1021.5 mg
- Vitamín A 1021.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.
-
2
Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.
-
3
Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.
-
4
Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.
-
5
Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.