Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
Suroviny
- 500 g Játra drůbeží
- 150 g Anglická slanina
- 750 g Vepřový bok
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 62 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 126.5 mg
- Draslík 372.8 mg
- Vláknina 441.4 mg
- Vitamín A 441.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.
-
2
Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.
-
3
Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.
-
4
Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.
-
5
Vše překryjeme proužky slaniny.
-
6
Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.
-
7
2 hodiny pečeme ve vodní lázni. T
-
8
uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.