Plovdivské vepřové maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 855 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 320 mg
- Vláknina 2881 mg
- Vitamín A 2881 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova.
-
3
Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka.
-
4
Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka.
-
5
Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme.