Plovdivské vepřové maso

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 750 g Vepřová plec
  • 150 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Česnek
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 320 mg
  • Vláknina 2881 mg
  • Vitamín A 2881 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova.

  • 3

    Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka.

  • 4

    Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka.

  • 5

    Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme.

Komentáře k receptu