Brambory se smetanou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Anglická slanina
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 120 g Okurky nakládané
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 120 ml Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1387 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 52.4 mg
  • Draslík 436.8 mg
  • Vláknina 4911.7 mg
  • Vitamín A 4911.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Anglickou slaninu na nudličky. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme rovnoměrně polovinu slaniny, na ní poklademe plátky brambor, poslední vrstvou bude druhá polovina slaniny. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, zasypeme strouhaným parmezánem a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme přibližně 25 minut.

  • 2

    Podáváme s kečupem a kyselou okurkou.

Komentáře k receptu