Gratinované mleté řízky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 939.8 mg
- Vitamín A 939.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
-
3
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s kousky másla a plátky sýru je poklademe na opečené řízky. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.