Smažené bílé nudle s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 250 g Vepřová kýta
  • 450 g Nudle rýžové
  • 6 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Omáčka Shoyu
  • 2 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 1 ks Mouka Triticale
  • 6 ks Chilli paprička
  • 1 ks Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 490.2 mg
  • Vláknina 12080.5 mg
  • Vitamín A 12080.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozmícháme ústřicovou omáčku, 4 lžičky světlé sójové omáčky, cukr, sójovou omáčku Yellow Bean Sauce a tapiokovou mouku se 125 ml vody. V jiné misce mezitím smícháme nudle se 2 lžičkami sójové omáčky (snažíme se, aby se nelepily).

  • 2

    V pánvi wok rozpálíme 2 polévkové lžíce oleje a nudle smažíme asi 5 minut, dokud nezačnou na krajích hnědnout a trochu se lepit. Usmažené nudle přendáme do misky s pokličkou, aby nevychladly, než se budou servírovat.

  • 3

    Dále v pánvi wok rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme česnek. Přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme košťály čínské brokolice "gai lohn" (lze nahradit mangoldem) a dále smažíme ještě asi 2 minuty. Vše přelijeme předem připravenou omáčkou, přidáme vrcholové listy čínské brokolice a smažíme ještě asi 1 minutu. Podle chuti dokořeníme a dosolíme.

  • 4

    Maso s brokolicí klademe lžící na připravené talíře s nudlemi a vše posypeme bílým pepřem. Podáváme s miskou s kořenícími přísadami.

Komentáře k receptu