Dušené brambory s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1211 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 1763.2 mg
  • Vláknina 10289.8 mg
  • Vitamín A 10289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a bílou část pórku zpěníme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji rozehřát. Dále přidáme brambory nakrájené na plátky a vše zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Pokrm dusíme v troubě, až jsou brambory měkké.

  • 3

    Před podáváním přidáme smetanu.

Komentáře k receptu