Slané vinné šodó
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 521.9 mg
- Draslík 244.3 mg
- Vláknina 374 mg
- Vitamín A 374 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno, hořčici, vejce, smetanu, sůl a cukr smícháme a vše šleháme metlou. Potom šodó ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí.
-
2
Odstavíme z ohně a necháme vychladit ve studené vodě.
-
3
Před podáváním uložíme šodó nejméně na 3 hodiny do chladničky.