Zeleninový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 54 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 271.5 mg
- Vláknina 4672.1 mg
- Vitamín A 4672.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu uvaříme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Do prochladlého vmícháme vejce a zeleninu a okořeníme solí, sekanou petrželkou a špetkou muškátového květu.
-
3
Zapečeme v máslem vymazané zapékací míse.