Mléčná s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Tuk
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pažitka
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 269.7 mg
  • Draslík 78.6 mg
  • Vláknina 857 mg
  • Vitamín A 857 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku a zalijeme jí 1/2 l vody. Důkladně rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme ocet, bobkový list a mléko.

  • 2

    Vaříme zvolna asi 30 minut. Potom do polévky opatrně pouštíme vejce jednotlivě vyklepnutá a necháme je mírně povařit, až bílky ztuhnou.

  • 3

    Posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu