Polévka vaječná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 47 mg
- Vláknina 684 mg
- Vitamín A 684 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si v hrnci z másla a krupice světlou jíšku.
-
2
Po prochladnutí do ní vklepneme vejce a necháme je srazit.
-
3
Pak zalijeme vodou a povaříme asi 10 minut.
-
4
Dle chuti polévku dosolíme, můžeme přidat najemno nakrájenou pažitku či petrželku.