Vejce v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 254.5 mg
- Draslík 106.7 mg
- Vláknina 567 mg
- Vitamín A 567 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a povaříme asi 10 minut.
-
2
Nakonec přidáme natvrdo uvařená, na plátky nakrájená vejce, pokrm posypeme sekanou petrželkou a ihned podáváme.