Vejce v bílé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 254.5 mg
  • Draslík 106.7 mg
  • Vláknina 567 mg
  • Vitamín A 567 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Nakonec přidáme natvrdo uvařená, na plátky nakrájená vejce, pokrm posypeme sekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu