Perkelt z vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 521.7 mg
- Draslík 299.7 mg
- Vláknina 1693.6 mg
- Vitamín A 1693.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na másle. Přidáme omyté nakrájené papriky, rajčatový protlak, krátce osmahneme, pak podlijeme vodou a podusíme.
-
2
Ze zbylého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, zpěníme, přilijeme vodu a povaříme.
-
3
Potom přimícháme připravenou paprikovou směs, kysanou smetanu, sůl a necháme povařit asi 5-7 minut.
-
4
Ještě horká vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a na talířích polijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami či brambory.