Rybí filé po švédsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160.6 mg
  • Draslík 146.3 mg
  • Vláknina 762.4 mg
  • Vitamín A 762.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody vložíme osolené rybí filé a krátce povaříme.

  • 2

    Vyjmeme maso a vývar ponecháme k dalšímu použití.

  • 3

    Připravíme v hrnci světlou jíšku ze dvou lžic másla a mouky, zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut povaříme.

  • 4

    Omáčku zjemníme žloutkem a opepříme.

  • 5

    Očistíme a nakrájíme žampiony.

  • 6

    Nastrouháme sýr.

  • 7

    Do zapékací mísy vložíme rybu, zalijeme omáčkou, posypeme houbami, sýrem a strouhankou.

  • 8

    Poklademe vločkami ze zbytku másla a 30 minut zapékáme.

  • 9

    Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu