Paprikové lusky po rumunsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 251.3 mg
- Vláknina 4289.8 mg
- Vitamín A 4289.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky spaříme v horké osolené vodě, vychladíme a necháme okapat.
-
2
Na třetině oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit.
-
3
Míchanými vejci plníme paprikové lusky a dusíme je na zbylém tuku s trochou vývaru.
-
4
Podáváme s rýží, přelité vlastní šťávou.