Pečené jehněčí maso s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Cibule
  • 200 g Pórek
  • 500 g Jehněčí hřbet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko kefírové
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 213.6 mg
  • Draslík 443.8 mg
  • Vláknina 1871.5 mg
  • Vitamín A 1871.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v pánvi na oleji.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, pórek i s natí na 3cm dlouhé kousky. Vše podusíme na části oleje asi 5 minut, přidáme maso a dusíme doměkka. Podléváme vývarem.

  • 3

    Měkké maso v kastrole dáme do trouby. Rozšleháme vejce s kyselým mlékem, osolíme je a vlijeme na maso. Necháme zapéci a podáváme.

Komentáře k receptu