Pečené jehněčí maso s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 213.6 mg
- Draslík 443.8 mg
- Vláknina 1871.5 mg
- Vitamín A 1871.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v pánvi na oleji.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, pórek i s natí na 3cm dlouhé kousky. Vše podusíme na části oleje asi 5 minut, přidáme maso a dusíme doměkka. Podléváme vývarem.
-
3
Měkké maso v kastrole dáme do trouby. Rozšleháme vejce s kyselým mlékem, osolíme je a vlijeme na maso. Necháme zapéci a podáváme.