Krém s příchutí třešňovice s broskvemi v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 14 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 276.8 mg
- Draslík 193.2 mg
- Vláknina 2737.1 mg
- Vitamín A 2737.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku nalijeme mléko a smetanu, přidáme podélně rozříznutý vanilkový lusk a prohřejeme. Nevaříme! Poté lusk vyjmeme.
-
2
V hrnci utřeme žloutky s cukrem a moukou, za stálého míchámí přiléváme zahřáté mléko a na mírném ohni vaříme cca 5min, dokud tekutina nezhoustne.
-
3
Necháme vychladnout a vložíme do lednice.
-
4
Do vychlazeného krému nalijeme třešňovici a důkladně promícháme na hladký krém.
-
5
Mezitím broskve omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Na rozehřáté pánvi necháme zkaramelizovat lžíci cukru. Přidáme broskve a v karamelu cca 4min povaříme. Mezitím obrátíme. Odstavíme, necháme vychladnout a poté broskve nakrájíme na měsíčky.
-
6
Krém rozdělíme do misek, vložíme broskve, posypeme špetkou skořice a podáváme.