Křupavé muffiny s borůvkami a vlašskými ořechy
Suroviny
- 300 g Borůvky
- 220 g Cukr třtinový
- 150 g Mléko - podmáslí
- 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
- 126 g Pšeničná mouka hrubá
- 160 g Cukr moučka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
- 1 ks Vejce slepičí
- 16 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 46 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 104.9 mg
- Draslík 103.7 mg
- Vláknina 2859.3 mg
- Vitamín A 2859.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
V míse spolu smícháme mouku, sodu, sůl, kypřící prášek a dáme stranou.
-
3
Ve velké míse vyšleháme 8 lžic másla s cukrem, poté přidáme kůru, vejce a žloutek, vanilku a 2-3 minuty ještě šleháme. Nakonec vmícháme moučnou směs a podmáslí a dobře promícháme.
-
4
Lehce vmícháme borůvky.
-
5
Nyní si připravíme oříškovou drobenku: hrubou mouku smícháme s hnědým cukrem, najemno nasekanými ořechy, zbylým máslem a prsty zpracujeme v drobenku.
-
6
Těsto rozdělíme do formiček na muffiny – naplníme je do dvou třetin. Posypeme je drobenkou a pečeme asi 30 minut.
-
7
Podáváme.