Kuře pečené s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 33 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 159.8 mg
- Draslík 303 mg
- Vláknina 124.4 mg
- Vitamín A 124.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme a necháme je okapat. Kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň.
-
2
Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo se žloutky vyšleháme, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, květ nebo oříšek, zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.
-
3
Kuřata nádivkou naplníme, pomocí nití nebo jehlic je ztvarujeme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 dávky másla kuřata doměkka upečeme. Během pečení je přeléváme výpekem a podléváme vodou, aby se nepřipálila šťáva. Upečená kuřata vyjmeme.
-
4
Šťávu zředíme vodou, procedíme, přidáme zbylé máslo a krátce převaříme.
-
5
Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a sekáme část prsíček s nádivkou a část stehna. Jednotlivé porce podléváme šťávou.