Zelné flíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 250 g Těstoviny flíčky
  • 40 g Slanina vepřová
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 145.3 mg
  • Draslík 274.8 mg
  • Vláknina 6283.1 mg
  • Vitamín A 6283.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme sádlem. Drobně pokrájenou slaninu osmažíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. V míse promícháme se solí a necháme odstát. Poté zelí vložíme na rozpálené sádlo, opepříme a zalijeme polovinou mléka. Dusíme za občasného míchání do poloměkka.

  • 3

    V mezičase ve vroucí vodě uvaříme flíčky na zkus, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Udušené zchladlé zelí promícháme se flíčky, vejci rozšlehanými se zbylým mlékem a slaninou.

  • 5

    Hotovou směs vložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme zhruba 25 - 30 minut.

Komentáře k receptu